Náš příběh - náš začátek

Ke kvalitní kávě jsme se propili, a to doslova...

 

Před osmi lety, když začala naše společná cesta životem, jsem si hodně pochutnávali na kapslovém kafi - bylo to presso s pěnou, což nás okouzlilo. Kapsle nám pár let vydržely...čím dál víc jsme začínali řešit odpad, chuť i cenu kapslí. 

Věci se daly do pohybu, když jsme se stěhovali do nového bytu, který jsme ještě rekonstruovali, ale bydlet jsme tam už museli. Měli jsme půlroční Rozárku a kafe bylo potřeba v pravidelných intervalech :-) investovali jsme do prvního mlýnku a pákového kávovaru. Způsobilo to totální euforii a požitek z kávy získal nový rozměr...jsme si mysleli.

Ani nevím, jaké bylo naše první kafe v mlýnku (raději nevím). No hledali jsme, hledali, zkoušeli různé značky/běžně dostupné v obchodech, zkoušeli jsme dražší i levnější varianty, zkusili jsme téměř vše. Nevzdali jsme to, a vyslali do vesmíru urputnou prosbu, ať nám sešle dobré kafe nebo s ním seknem...Síla vesmíru je nekonečná, konečně jsme dostali tip na pražírnu kávy ve Věšíně, kterou máme téměř za humny a vyrazili pro svou první čerstvou kávu. Ach a Och, první, co se nám honilo hlavou, ta vůně a chuť a celý ten koncept, byli jsme nadšení. Jezdili jsme nějakou dobu pro praženou kávu.

Až přišla touha vrchního pražiče Kuby zkusit si práci s černým zlatem také - rok trval rozhodovací proces (hlavně kvůli strachu do toho investovat), v tvrdé době covidu šlo vlastně vše až moc hladce, a my měli najednou pražičku, zelené kafe a nadšení ukázat, co umíme.

Začínali jsme s Nicaraguou a Indií robustou...pražilo se a pilo, pak se pražilo a zase pilo, no a pak se pražilo a pilo. Postupně jsme naše kafe šířili mezi další lidi, kteří statečně ochutnávali, nespali z přísunu kofeinu, dávali nám zpětnou vazbu, podporovali nás a zdokonalovali naše pražičské umění.

Přibývalo i druhů kávy, a to fakt rapidně, na Vánoce 2020 jsme jich nabízeli už celých dvanáct, po cestě jsme nabrali ještě dva, takže jsem se ustálili na čtrnácti druzích kávy z Indie, Východní Afriky, Střední a Jižní Ameriky. Troufli jsme si, šli s kůží na trh a nabídli naši vlastní směs, která je hodně oblíbená. 

Teď pracujeme na naší další směsi, ladíme chuťový profil a hlavně, hledáme jméno. Nestagnujeme a pořád se ženeme kupředu, abychom dostali kvalitní kávu mezi lidi, mezi vás. 

Nakoukněte pod naši pražičku a ochutnejte, máme, co nabídnout.